Търся помощ

Търся помощ

Мнениеот Kros » 19 Юли 2017, 12:30

Здравейте, имам проблем с Пинчер. Ще разкажа всичко което знам и съм забелязал без да се отклонявам от проблема.

Кучето се казва Макс и настина е на максимум. Има силен характер. Когато бях извън дома за 5-6 месеца,когато се прибрах сестра ми беше си взела куче. Много сладко,диво и се радва. Вече кучето е на 2 години и в последните месеци забелязвам, че нещо не ме харесва особено.

Какво съм забелязал:

Влиза и излиза първи.
Облизваше повече от обикновено (като навик му се получило може би).
Когато влезна в другата стая,където обикновено стои веднага тръгва да си пази храната или да я изяжда на сила просто отива или яде или се прави, че яде.
Трудно изпълнява команди, знае какво му се казва ама се прави на луд.
Без знание кой, като го нямало цял ден дори не познат като влезне вътре скача като кенгуру. Много малки случай ще лае агресивно някой или да хапе.
Чуе ли някакъв шум от входа или около терасата лае.
Лично при мен каишката дърпа яко напред (добре ходи му се все пак не ходи до тоалетна вътре разбираемо е,но се усеща, че той води)
Не знам дали е важно, но каишка не е на врата, а хваща цялото тяло.
Главно агресията е към мен. Но посяга да хапе и майка ми, може би този който му казва, че това не може.
Трудно изпълнява команди. Особено при команда "ела" много трудно може да дойде, ако нямаш какво да му предложиш. (не знам от страх ли или).
Разнася си храна, понякога просто си я държи до себе си. Особено като съм около него си я пази.
Когато го галя по главата усещам как си напъва нагоре и се получава напрежение и понякога се оттеглям, че може да посегне да захапе.
Много е горд и има поза на Питбол :)
едит: Ушите повечето пъти са назад.

Историята:

Живея с майка ми и сестра ми в панелка, малко жилище. Обикновено стоя в другата стая и отивам оттатък където се намира стая плюс тераса, но терасата е мини кухня с хладилник, плот и мивка(нищо необичайно в панелка). Така, в стаята която стоя, не се прави чак толкова на луд колкото когато отида в другата стая( да речем, че си пази територията).

Когато му давам храна в купичката(и тя е в другата стая) всичко е наред, но след като съм я дал нямам право да я пипам, че започва да ръмжи, но вече направо си напада. Нямам право да докосвам майка ми и сестра ми, че го хваща лудите. Когато спим, винаги е при тях, само когато аз остана сам в вкъщи идва при мен да легне. Понякога когато спя през деня може да дойде да гледне при мен въпреки, че не съм сам вкъщи.

Когато легне в моето легло и реша да слезе от него му казвам "долу" и изпълнява понякога когато не иска да изпълни командата отивам до леглото и започва да ръмжи, но слиза от леглото. Наскоро забелязвам, като се вторачим и съм го докоснал усещам точно 1 секунда как му се променя изражението и си дърпам рязко ръката иначе ще ме захапе.
Тука трябва да отбележа, че като хапе не хапе с пълна сила, кръв няма. Леки синини, не и голяма болка, моментна(може би от страх да не ме заболи) просто кажа но, чеше си зъбите в мен.

Нямам навика да седна на маса с останалите да ядем заедно. Но понякога сядаме и хапваме заедно и той обикновено си стои на дивана никой нищо не му прави забележка нали е от семейството. Като седна и има храна на масата иска да вземе всичко, даже ми се бута в скута ми и се държи агресивно. Може и да ме захапе в такъв момент лае и ръмжи.
За малко да забравя, като яде някой на масата и тя е на една педя по - висока от дивана и той напъва да получи нещо за ядене.

Имали сме други две кучета, но такива проблеми не сме имали. Името му е като олицетворение.

Какво обмислям, но не знам дали е правилно:

Да не се качва по леглата и диваните и да не спи с нас. Даже като се държи не възпитано да го оставяме в коридора сам. Да преместя купичката в стаята в която стоя, може да ме възприема като съперник, но като е при мен да се осъзнае къде се намира.

Не сме го били, но може да е изяждал някой чехъл.


Какво бихте ме посъветвали, как да го третирам, че се намирам във военна зона като отида да си взема нещо за хапване.

Може леко да съм споделил повече от нужното.
Прочетох първата тема на под форума относно агресията, но предпочитам да получа мнения отколкото да действам по мое.
Kros
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Юли 2017, 21:48

Назад към Дресировка при кучето

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта