Ерлихиоза и Дирофилариоза

Ерлихиоза и Дирофилариоза

Мнениеот Яна » 07 Юни 2016, 10:37

Здравейте! Кучето ми е немска овчарка на 7 години. Преди 10 дена кръвни изследвания показаха, че е заразена от тези две коварни зарази. Правиха и се и биохимчни изследвания, които бяха в норма. Лекото успокоение ми е, че дирофиларията е в начален стадии и ще се излекува. По-лошото е, че ерлихиозата е най-вероятно от година и е станала хронична. Вината е моя, че когато преди година получи първия симптом (леко кръвотечение от носа) и я закарах на ветеринар той не и направи кръвни изследвания, а аз неука в тази област дори и не настоях. На скоро получи кръвоизлив от носа и когато я закарах на лекар разбрахме, че е болна. Вчера получи и екхимози (не съм сигурна дали е точно това, но са типични за тази болест-ерлихиозата). Сега кучето ми е подложено на лечение, но въпреки всичко аз не мога да спра да се притеснявам. Моля някой компетентен в тази област да ми каже нещо повече за тези болести и тези екземи по кожата(екхимози) Мога да изпратя и снимка на тази екьимоза. Другия ми въпрос е дали тези вируси могат да се предадат от куче на човек, защото аз имам постоянен контакт с животното?
Благодаря предварително!!!!!
Яна
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Юни 2016, 10:14

Re: Ерлихиоза и Дирофилариоза

Мнениеот BauBau.bg » 15 Юни 2016, 11:21

Яна написа:Здравейте! Кучето ми е немска овчарка на 7 години. Преди 10 дена кръвни изследвания показаха, че е заразена от тези две коварни зарази. Правиха и се и биохимчни изследвания, които бяха в норма. Лекото успокоение ми е, че дирофиларията е в начален стадии и ще се излекува. По-лошото е, че ерлихиозата е най-вероятно от година и е станала хронична. Вината е моя, че когато преди година получи първия симптом (леко кръвотечение от носа) и я закарах на ветеринар той не и направи кръвни изследвания, а аз неука в тази област дори и не настоях. На скоро получи кръвоизлив от носа и когато я закарах на лекар разбрахме, че е болна. Вчера получи и екхимози (не съм сигурна дали е точно това, но са типични за тази болест-ерлихиозата). Сега кучето ми е подложено на лечение, но въпреки всичко аз не мога да спра да се притеснявам. Моля някой компетентен в тази област да ми каже нещо повече за тези болести и тези екземи по кожата(екхимози) Мога да изпратя и снимка на тази екьимоза. Другия ми въпрос е дали тези вируси могат да се предадат от куче на човек, защото аз имам постоянен контакт с животното?
Благодаря предварително!!!!!


Кожните изменения са вторичен израз на заболяването. Стискаме палци да се оправи. За съжаление Ерлихиозата е все по-често срещана при кучетата у нас. Не се притеснявайте за Вас! След направа на серологични изследвания има констатирани случаи на заразяване с Ерлихиоза при човек, но от акари с паразита E.canis (причинител на Ерлихиозата при кучето). Заразяването не е пряко от кучето! Относно Дирофилариозата - човек, много рядко може да бъде гостоприемник, в който дирофиралията дори не може да завърши своето развитие до възрастен паразит.
Аватар
BauBau.bg
 
Мнения: 98
Регистриран на: 27 Мар 2012, 13:48

Re: Ерлихиоза и Дирофилариоза

Мнениеот optimeon » 13 Юли 2018, 17:05

Благодаря за подробната информация!
сервизни лежанки и столове
optimeon
 
Мнения: 183
Регистриран на: 15 Дек 2017, 10:15


Назад към Кучето ми е болно?

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron