Отглеждане на селска котка, как?

Отглеждане на селска котка, как?

Мнениеот Tanaka » 14 Юни 2012, 09:02

Здравейте.

Наскоро котката ми в село роди малки, но ги е скрила някъде и не знам дали ще мога да ги намеря че да се грижа за тях, но и не знам дали изобщо малките ще решат да последват примера на майка си и да дойдат при нас.

Въпросът който искам да задам е, различните породи котки нуждаят ли се от различни подходи за гледане и хранене? До сега не съм гледал котка и затова не съм запознат с техните, така да се каже, кусури.

Котката изглежда като тази:

Изображение
Tanaka
 
Мнения: 4
Регистриран на: 14 Юни 2012, 08:30

Re: Отглеждане на селска котка, как?

Мнениеот t_g » 14 Юни 2012, 10:00

Здравей,
Аз имам котка от три години така, че мога да говоря само за нея. Намерих я на улицата- не е породисто коте. Водя "Флъфи" и на село и за сега не се е загубил. Според мен важно при отглеждането на една котка е отношението към самото коте. Без значение от породата това е живо същество и си мисля, че котки, кучета и всякакви домашни животни не се отглеждат по настроение, тоест не защото един ден ни се е приискало да имаме коте да го вземем а след това само да му се ядосваме на белите, които със сигуррност ще прави и да си изкарваме целия яд на него. Не така няма да стане! Според мен животното трябва да се чувства не като у дома си , а в къщи! Искам да кажа , че то трябва да се чувства като част от семейството .
Трябва да се знае,че едно коте не може да не изисква ежедневни грижи. Понякога събужда хората от сън , понякога не ги оставя да спят. Да си вземеш коте у дома , или трябва да си сигурен в себе си, че няма да се привържеш към него и ще си в състояние да го дадеш на приятел или просто да го изхвърлиш на улицата, или трябва много да обичаш животните и да се примириш с ежедневните капризи на едно животно и просто да се грижиш за него.
Самите грижи за котка са чисто и просто хранене, даване на вода и почистване на тоалетната. От там всеки сам решава дали може да се грижи за коте!
t_g
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Юни 2012, 08:13

Re: Отглеждане на селска котка, как?

Мнениеот ivaila88 » 25 Мар 2019, 18:02

Лека-полека се опитай да я приобщиш към домашната обстановка.
ivaila88
 
Мнения: 5
Регистриран на: 25 Мар 2019, 17:58


Назад към Отглеждане на котката

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron